Jem go na różne sposoby, na słodko, no ostro, z warzywami, owocami, ziołami, przyprawami. Dziś przestawię Wam jedną z moich ulubionych śniadaniowych wariacji na temat twarogu.
* POMYSŁ NA TWAROGOWE ŚNIADANIE *

124g twarogu wędzonego (ja użyłam Pilos z Lidla - jest niesamowity można jeść łyżkami, dobry do dań na ostro)
jeden świeży pomidor
oliwki wedle uznania (ja użyłam zielonych, ale czarne też będą świetne)
orzechy włoskie (3-4 sztuki)
przyprawa do twarożku bez soli Herb Quark Classic Kania (szczypiorek, cebulka, natka pietruszki, cebula szalotka, majranek, zielony pieprz, tymianek)
liście bazylii dla ozdoby
♥ przygotowanie:
rozdziabdziać widelcem twaróg
dodać pokrojonego pomidora, przepołowione oliwki,
wymieszać z przyprawami
na górę posypać orzechami
ozdobić bazylią
Oczywiście jest to basic, można bawić się dowolnie dodatkami, przyprawami wedle własnego smaku. Ten przepis odpowiada akurat moim smakom, z racji tego, że kocham namiętnie oliwki, wszelkie zioła i przyprawy. Ale można sobie oczywiście poeksperymentować. Warto zwrócić uwagę na to, że jest to świetny pomysł na szybkie śniadanie: mamy białeczko, świeże warzywko i wcale nie potrzebujemy do tego zapychacza w postaci chleba!
Piszcie proszę w komentarzach jakie są wasze innowacyjne pomysły na dodatki do takiego Twarogowego Śniadania, co sami byście chętnie użyli w swojej wariaci. Może się zainspiruję.
miłej niedzieli
JeCamiLOVE
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz