piątek, 6 grudnia 2013

JeCamiLOVE in the kitch: * XMAS FIT CINAMON DESSERT *



Na pętli sterczałam wtulona w róg budki przystankowej ponad pół godziny, dzwoniąc po wszystkich, napinając mięśnie brzucha i skacząc z palców na pięty (raczej forma rozgrzania niż treningu w plenerze) walczyłam sama ze sobą "czekać, nie czekać... może w końcu dojedzie nieszczęsne 117 czy wrócić do domu z buta (a właściwie to gumaka)". Jak się okazuje kreatywność nie opuszcza mnie nawet w ekstremalnych warunkach po drodze gdzieś na wysokości Parku Oliwskiego wymyśliłam świąteczny przepis, w którym mogłabym wykorzystać swój mikołajkowy prezent: BLENDER *.* i który byłby:
a) szybki 
b) pożywny 
c) tani 
d) ROZGRZEWAJĄCY
Przeanalizowałam to co mam w domu, wpadałam po drodze niczym bałwanek do sklepu kupiłam chudy twaróg i gdy dotarłam do domu zabrałam się do dzieła!




♥ Potrzebujemy:

100g chudego twarogu
4 duże jabłka
2 łyżki miodu
garstka rodzynek
kilka plasterków świeżego imbiru
2-3 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczki goździka mielonego
mała garstka mieszanka studencka (ozdoba)


♥ Przygotowujemy:
1) jabłka myjemy jeśli skórka jest względna nie obieramy kroimy w mniejsza kawałki blenderujemy
2) do musu z jabłek dodajemy twaróg, cynamon i kilka plasterków świeżego imbiru (kto lubi ostre, dodaje więcej); blenderujemy na ładną masę
3) wsypujemy rodzynki i mieszamy dużą łyżką
4) przekładamy do pucharków na górę dajemy łyżeczkę miodu, trochę pokruszonego goździka i orzechy


Buziaki, z zasypanego Gdańska
JeCamiLOVE

4 komentarze :

  1. Brzmi pysznie! :D Chce mi się śmiać jak to czytam, bo przed chwilą to ja siebie wysmarrowałam cynamonem, goździkami i imbirem (body wrapping;))

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo smakowicie wygląda ten deserek. Na pewno zrobię go jak zdobędę na prawdę porządny miód, bo te oferowane w sklepie u mnie są made in china

    OdpowiedzUsuń

  3. Na moim agregatorze http://blogiodietach.blogspot.com/ jest już sporo blogów na temat diet. Podoba mi się to, co piszesz, dlatego nie obraź się, że Ciebie także dodam do mojej listy.


    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm, wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń